Het thema: EXIT (NL)

Er is geen weg meer terug, bevangen door het thema ‘EXIT’ kom je in spiraal terecht van illusies en angstbeelden.  Hopeloos ga je op zoek naar een EXIT, een vluchtweg uit het geheel. Waanbeelden, gedachten en zware schuldgevoelens overvallen je, als ook het idee van een EXIT des levens. Een enorme Existentiële crisis van de persoon. LSD, een geestelijke uittreding of EXIT uit het lichaam. Schimmige EXITatie. Drugs en alcohol zorgen voor een tijdelijk EXIT uit de realiteit maar je moet verder. Had je maar een EXITplan zoals een beursEXIT dan was er geen probleem. Geen financieël crisis dus geen GrEXIT. Verward ga je verder. Wel een vluchtelingencrisis met uitzettingen : EXIT stranger. Verbannen uit het paradijs. Exodus Mozes. Hebben ze een EXITvisa nodig? Door je hoofd weerklinkt EXIT*, een liedje op de Joshua Tree album van U2. De tekst is geïnspireerd op een roman van Norman Mailer ‘ The executioner’s Song’ en werd later nog gebruikt als verdediging in een moordzaak met als EXcuus dat het liedje de dader had beïnvloed. EXIT darling.  Breaking point, Vote Leave? EXITpoll. BrEXIT means borders. Stay in Europe – No to BrEXIT. EXIstus in dubio est.  No turning point, Wrong EXIT.  Waggelend ga je verder langs een lange gang met affiches aan de muur. EXITfestival, music festival op een uniek locatie in het Petrovaradin Fort in Novi Sad, Servië. Ooit begonnen als een studentenprotest. Abdicatie ? EXIT koning.  Je krijgt het benauwd van het thema waar is die EXIT ? Wat is de EXITstrategie?

Je lichaam protesteert, je maag trekt samen. Waar is het toilet? Krampen, misselijk. EXIT lunch. Als een toneelspeler maak je al buigend  je EXIT en verlaat je het podium. De EXIT of nooduitgang bevindt zich helemaal in de uiterste hoek. EXIT story.

* “’Exit’ – I don’t even know what the act is in that song. Some see it as a murder, others suicide – and I don’t mind. But the rhythm of the words is nearly as important in conveying the state of mind.” (BONO)

 

Comments are closed.